Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2010 12:00 - Мрежов Маркетинг (МЛМ)
Автор: georgimarinov Категория: Бизнес   
Прочетен: 1660 Коментари: 0 Гласове:
0




Какво е МЛМ и защо си струва да работя с него в  корпорация „Тянши”?

 

Мрежовият маркетинг се нарича още мулти-левъл маркетинг (МЛМ), което значи маркетинг на много нива, защото работещите в него изграждат мрежа от хора (първо ниво), които на свой ред изграждат своя мрежа (второ ниво) и т.н. до безкрай. Да кажем, вие сте включили Петър в свояте мрежа. Петър е вашето първо ниво. Той включва 10 души, между които е и Емил. Всички те са ваше второ ниво. Емил включва 20 души, които са Ваше трето ниво, и пр. Самият факт, че сте включили в мрежата си още един човек, не ви носи никакви печалби. Отначало той обикновено не разбира от бизнес и се нуждае от вашата подкрепа. Единственият начин да спечелите нещо е да му покажете ползата от продуктите, за да си купува той за лични нужди, да му помогнете да разпространява продукти сред познатите си, за да придобие увереност, и да включи хора, които също движат продукти (купуват си за лични нужди и продават на познати). Ето защо това е най-естественият бизнес за хора, които обичат да помагат на другите!

 В МЛМ се печели по няколко начина:- печелите търговска отстъпка, когато продавате продукти - обикновено около 25-30% (т.е. това са съвсем нормални продажби, само че не в магазин, а между познати);

- печелите процент от оборота на хората, които сте включили (преки сътрудници)

(този процент варира от 5 - 38%)

- печелите процент от оборота на всички хора, включени от хората, които сте включили

(обикновено този процент е сравнително по-малък, но върху много по-голям оборот)

- печелите допълнителни бонуси, ако помагате на фирмата да прави голям оборот- печелите от управлението на хората си (т.е. ако сте изградили голяма мрежа, която работи много добре).

 

Предимства на мрежовия бизнес (МЛМ):

 

Голяма световна тенденция. Оборотът на тази индустрия в света само за 2004 г. (според WFDSA) е 100 милиарда долара (това не включва ДДС). Броят на ангажираните в бизнеса дистрибутори е около 50 милиона души. Бизнесът със здравословни храни, добавки и козметика се разраства и в Европа, където населението застарява. Именно сега е подходящият момент да се включите в Тянши, защото тази компания предлага подмладяване, здраве и дълголетие чрез продукти, които не предлагат други европейски компании, на пазар много по-голям от българския!

 

Възможност за всеки независимо от възраст, пол, раса, образование, опит, социално или семейно положение, бизнес или професия, минали успехи или провали. Без бързане за работа и блъскане по градския транспорт, без разправии с работници, без разходи за персонал, наеми и пр, без официално облекло, без плащане на франчайз, без следене кога сте дошли на работа.

 

Осигурено качествено обучение което води до личен и професионален растеж и развитие на делови и лидерски качества. Само заради това обучение си струва да се захванете с МЛМ, защото гарантирано ще станете по-добри хора.

 

Никакъв финансов риск. Започвате собствен бизнес само с 15 лв, на това отгоре получавате обучение от преуспяващи колеги, обикновено без пари и в удобна за вас форма. В този бизнес не можете да загубите - само можете да спечелите и здраве, и пари!

Риск няма - има само възможности за развитие без край...

 

Удобство и гъвкавост - особено важно за млади майки, учащи и много заети хора, на които им е омръзнало никога да нямат време за нищо. Може да работите от дома, така че да си гледате децата и да печелите. Ако ходите на работа, можете да развивате бизнеса си когато искате, без той да застрашава работата ви. Нещо повече - ако сте се питали какво ще правите, ако някога ви съкратят, МЛМ е естественото решение да не останате без доходи.

 

Печелите толкова, колкото заслужавате - ако развивате своя бизнес в свободното си време, 100 - 1000 лв./месец са реална заработка, а ако му се посветите изцяло, след няколко години можете да печелите по 5 000, 10 000, 20 000 и повече на месец. Няма ограничения колко да се издигнете и колко да печелите!

 

Работите за себе си. Сами сте си шеф. Правите каквото прецените, работите където искате и с когото искате. Доходите ви са резидуални - т.е. плащат ви цял живот за нещо, което сте направили правилно веднъж. Щом изградите работеща група, получавате процент от оборота й дотогава, докато тя работи - понякога цял живот, без да полагате повече усилия.

 

Впечатляващи данъчни облекчения - легално си спестявате много данъци, защото всички ежедневни разходи могат да се осчетоводяват, а също така и пътувания, ваканции и т.н.

 

 

Бизнесът ви е глобален! Само физически сте вкъщи. Можете да имате собствена мрежа от дистрибутори и клиенти във всички градове на страната, дори да живеете на село. Чрез Интернет можете да развивате бизнес и в чужбина, а продуктите ви да се купуват от целия свят. При това не е нужно дори да знаете чужди езици. Иначе казано, правите пари даже и докато спите и почивате - достатъчно е да насочите хора към своя Интернет магазин.

Когато имате собствен бизнес, когато спите и той спи, когато почивате и той почива, а с нас той ще работи за Вас цял живот без почивка. Единственото, което трябва да направите е да станете дистрибутор, да ползвате продуктите, да включите хора- ваши съмишлиници и да работите здраво поне 2 години като не забравяте да се веселите! Компанията ще Ви се отблагодари с възможности за екскурзии, бонуси и подаръци, а след 2 активни години може Вече да сте милионер- всичко зависи от Вас.

 

Осъществявате собствените си мечти, а не разменяте живота си за пари, изграждайки чуждите мечти. Вашето време и животът ви са на ваше разположение. Успехът ви идва чрез сътрудничество, а не чрез конкуренция. Получавате голямо морално удовлетворение като помагате на хората да подобрят здравето си и да постигнат финансова свобода.

 

 

Имате ли план за финансова независимост? Какво е да си финансово свободен?

Не може да сме истински свободни, ако нямаме финансова свобода! Повечето хора (90%) никога не постигат финансова независимост, камо ли финансова свобода. Много хора работят по 40-50-60 години, и въпреки това нямат достатъчно пари.

Може ли наемната работа да ви осигури финансова независимост? Обикновено отговорът е НЕ. Наемният работник по правило получава пари само докато ходи на работа - например, шофьор, лекар, учител, директор на банка. А какво ще стане, ако спрете да работите? - Няма да получавате заплата, т.е. няма да имате доходи! Принципът е: работиш - печелиш, не работиш - не печелиш.Eто най-опасната ситуация, в която много хора сами са се поставили поради различни причини, най-често поради неграмотност, липса на предприемчивост, мързел, идеализиране на професията си и пр.:
imageВ тази ситуация вашият живот и животът на семейството ви зависи от вашата работа. В това няма нищо лошо, докато ви държат на работа. Ако нямате нищо против да зависите от работодателя си и той да определя кога да ставате, кога да обядвате и колко пари да получавате, просто се молете да не ви уволнят, да не се разболеете или да не затворят предприятието...

Но ако човек иска да стане финансово независим , трябва да мисли и действа  като такъв. Финансово независимите  хора не работят за пари - те градят активи, които да работят за тях. Ето как изглежда техният план:
imageЕстествено, много от тези  хора започват с наемен труд, пестят всяка стотинка и превръщат парите си в активи - първо по-скромни, а после все по-мащабни. И обикновено тези, които сами забогатяват, а не са наследили богатството си, забогатяват чрез собствен бизнес. Но това не е проста работа. Над 95% от новите бизнеси фалират още през първите 2-3 години.

Мрежовият маркетинг е особен вид бизнес, който можете да започнете без риск и без големи инвестиции, в удобно за вас време и без да напускате работата си. Изграждайки свой мрежов бизнес с Тянши, вие доказвате финансовата си грамотност и се приближавате към финансовата си свобода. Вашата бизнес мрежа, съставена от все повече хора в различни градове и държави, е много ценен актив, защото всеки път, когато тези хора купуват продуктите на Тянши, вие получавате печалба, което си е чист пасивен доход. Нещо повече - всеки член на вашате мрежа може да доведе още много други членове, от чийто оборот вие също печелите!

Какво би станало, ако притежавате собствен мрежов бизнес? Дори ако спрете да работите, след като сте изградили своя мрежа, ще разполагате с доходи от нея и много повече свободно време. А когато доходите ви от мрежата превишат вашите насъщни разходи, вие ще станете финансово независими.
 

 

Човешки франчайз (франчайзинг за всеки)

Франчайзингът, само до преди 30 г. заклеймяван и отричан, в крайна сметка се оказва най-евтиният и безопасен начин да започнеш свой бизнес. Провалите в него са едва 33%, което наистина е много добре, като се има предвид, че при всички останали опити за започване на бизнес само през първата година отпадат 80% от тях, а през следващите пет години – още 80% от останалите. Все пак франчайзингът изисква човек да започне с начален капитал минимум 25 000 Евро, който може да достигне и 600 000 Евро, когато става въпрос за компании като “Макдоналдс” например. Не всеки обаче разполага с такива средства. Какво остава тогава?

 Следващото по-добро нещо е… мрежовият маркетинг. Той е взел концепцията за франчайзинга – дава на свободните предприемачи бизнес-възможност, отличаваща се с минимален риск, в която всичко е предварително готово – и е внесъл някои забележителни подобрения.

 Съвсем малки инвестиции – малък или никакъв риск. Какъв капитал ви е нужен, за да станете дистрибутор? Това е първоначалната вноска за записването и регулярните малки суми за обучение, плюс сумата за закупуване на известно количество от продуктите.

  Предимството да работиш от дома си. За повечето дистрибутори това е професия, която човек изпълнява от дома си, така че не е нужно да дава пари за високите наеми за склад и/или офис. Необходими са ви само един телефон, бюро и библиотечка.

 Няма шефове и подчинени. Вие сте независим дистрибутор, главата на собствения си бизнес. Нямате подчинени. Хората, с които работите, също са свои шефове, които ръководят собствения си бизнес. В мрежовия маркетинг човек не просто “притежава своята работа”; той “притежава своя бизнес”. И контролира както своята работа, така и живота си.

 По-голям избор – пълно работно време, почасово работно време, пътуване /национално и международно/. Всеки дистрибутор е доброволец. Той не е длъжен да прави каквото и да било. Свободен е да работи през дните и часовете, които сам избере, където пожелае, каквото пожелае… и, може би най-важното от всичко – той е свободен да избира хората, с които работи. Макар мнозинството дистрибутори да работят основно нещо друго, все повече от тях напускат старата си работа и се отдават напълно на този бизнес, като работят предимно от дома си. Други пък предпочитат да пътуват повече до други градове и дори до други страни, като по този начин поставят своя бизнес на международни основи.

 Пълна професионална подкрепа. Човек е в този бизнес заради себе си, но не е сам. Успехът на вашата корпорация зависи от вашия успех, затова тя ви подкрепя по всички възможни начини. Подобно на франчайзинговите компании, тя ви осигурява продукта или услугата, които продавате, плюс обучение, подходяща учебна литература и др. Вие сте партньори с вашата компания в тази възможност за победа.

 “Франчайзинг на квадрат”

Когато купува франчайзинг, човек добива правото да продава продукта или услугата, осигурени от компанията. Същото важи и за мрежовия маркетинг, с тази разлика, че не трябва да плащате франчайзингова такса, нито да имате солиден първоначален капитал, да осигурявате склад и/или всевъзможни съоръжения и да наемате хора, с които също ще трябва да се справяте. Освен това не трябва да плащате процент от своята печалба на компанията, както е при франчайзинга. Нещо повече, вие сте независима страна и работите за самия себе си, не за компанията.

 И сякаш това не е достатъчно, ами МЛМ ни предлага още една, наистина революционна възможност – да предлагате и на други да си изградят успяващ бизнес!

 В мрежовия маркетинг човек получава доходи не само за продуктите или услугите, които е разпространил /както е при франчайзинга/, ами и от продажбите на хората, които е включил в своята собствена организация на МЛМ – хора, които, също като вас, притежават свой независим бизнес в рамките на МЛМ. Точно поради това го наричаме “франчайзинг на квадрат”.

 Именно това е една от най-силните и привлекателни черти на мрежовия маркетинг. Той ни позволява да разпределим така нашата енергия, време и талант, че да получаваме комисионни от всички, които сме включили в този бизнес.

 Джон Пол Гети е казал някога: “Предпочитам да получавам по 1% от усилията на 100 човека отколкото 100% от собствените си усилия.” Точно такава възможност ни дава мрежовият маркетинг. Това обяснява защо толкова много “обикновени” хора постигат невероятни успехи в този бизнес.

 Традиционната продажба и дистрибуция зависят от усилията на малко на брой, избрани суперзвезди в продажбите, всяка една от които разпространява огромни количества от дадената стока. Мрежовият маркетинг е точно обратното: той се опира на множество хора, всеки един от които върши по малко работа.

 “Човешки франчайз”

Мрежовият маркетинг съчетава всички предимства за добър доход, тъй като е франчайз и франчайзингова компания и в същото време премахва основните препятствия на двете:
. Няма високи франчайзингови такси, тъй като ние сме независими дистрибутори на МЛМ
. Не плащаме огромната част от своята печалба на компанията
. Не се занимаваме с наемане, уволняване и ръководене на персонал.
. Не сме изправени пред поглъщащи всяка наша свободна минута изисквания на седемдневната работна седмица и четиринайсетчасовия работен ден
. Имаме предимството да предлагаме висококачествени и уникални продукти и услуги, които задоволяват високите изисквания на клиентите, а контактът и рекламата се осъществяват при лични срещи
. Можем да избираме с кого, кога, къде и как да работим
. Не е за пренебрегване и възможността да работим от дома си и по този начин да не плащаме наеми за помещения за офис и склад
. Работното ни време е изключително гъвкаво
. Имаме възможност да разпределяме така своето време и енергия, че да получаваме доход и за усилията на другите
. Включването в този бизнес не представлява никакъв или почти никакъв финансов риск за нас
. Съществува напълно реална възможност за печелене както от личния, така и от груповия обем, като средствата могат да бъдат както 500 или 1 000 Евро, така и 10 000 , 20 000 Евро  или повече
. Все още е възможно да сте сред първите, включили се в една професия, която тепърва започва да се разраства драстично… професия, създала истинска революция в начина - купуват и продават всичко!

 Никога не е съществувал по-подходящ от настоящия момент да се вгледаме в мрежовия маркетинг. Това е една изключителна концепция, чийто момент настъпва. Сега е моментът да направите най-добрата инвестиция, наречена МЛМ!

 Отделете още днес време да проучите възможностите, които предлага мрежовият маркетинг. Това е една семпла и лишена от риск инвестиция, която обещава да ви се отплати по най-забележителен начин, надминаващ и най-смелите ви мечти.

        Звучи невероятно нали? И наистина е така. Но това не е всичко. Съществува още една, много специална причина, поради която мрежовият маркетинг е следващата стъпка след франчайзинга. Именно поради това го наричат следващата стъпка в развитието на свободата.

 

Директни продажби или мрежов маркетинг - изберете сами!

При директните продажби човек работи самостоятелно и печели само от собствения си труд. Моделът е: Работиш - печелиш, работиш - печелиш, работиш - печелиш… Но ако не работиш - не печелиш, не работиш - не печелиш, не работиш - не печелиш … При този начин на работа човек е роб на работата си и работи за пари. Колкото повече пари заработва, толкова по-малко свободно време му остава. Ако реши да не работи, парите му започват да свършват…

В Мрежовия маркетинг се гради екип от много хора, които работят по малко, и всеки печели процент от труда на цялата група, която е изградил. При това в тази група влизат не само хората, които той лично е включил, но и всички хора, които са включени от сътрудниците му. Така само един сериозен сътрудник може да привлече хиляди хора в организацията ви, а вие да печелите от това много пари години наред!

Тук моделът е друг - отначало: Работиш - не печелиш, след това Работиш - печелиш, а най-накрая Не работиш - печелиш… Отначало работиш, без да получаваш пари, защото изграждаш групата си. След време, когато в групата ти има поне 10-20 активни сътрудници, започваш да работиш и да печелиш, като ти се плаща за резултатите на цялата ти организация! А като напреднеш, започваш да печелиш даже и когато спиш. Получаваш пари всеки месец, години наред, цял живот, независимо от личния си труд, ако организацията ти работи добре. Тогава разполагаш освен с много пари, също и със свободно време, което можеш да ползваш както искаш! Даже можеш да завещаеш бизнеса си на децата си!

Представете си, че имате продукт, който струва 50 лв. Искате да постигнете оборот 1 милион за една година. При директните продажби трябва да наемете 100 продавача и да им наложите норма на продажби по 10 000 лв. на човек: 100 х 10 000 = 1 000 000

В Мрежовия маркетинг просто обръщаме числата, за да постигнем същия резултат. Тук 10 000 човека правят оборот от по 100 $ или само по 2 продукта на човек! 10 000 х $ 100 - $ 1 000 000. При това в много случаи не става дума за продажби, а за лична употреба на продуктите. Точно за това говореше Дж. Пол Гети, когато каза: "По-скоро бих печелил по 1% от усилията на 100 човека, отколкото 100 % от усилията на един". А той знаеше някои неща за това как се правят пари!

Можете ли да успеете?

 

Това е силата на Мрежовия маркетинг - на вас и на тези, на които казвате, се плаща за това, че препоръчвате продуктите и услугите на вашата компания, които харесвате, които ползвате и които добре познавате. Не звучи ли интригуващо?

Наистина ли знаете какво е Мрежов маркетинг (МЛМ)?

Мрежовият маркетинг е метод на разпространение на продукти и услуги чрез мрежа от хора, която изграждате с помощта на опитни наставници. Получавате процент върху оборота на цялата създадена от вас мрежа, и то всеки месец, през който тя работи. Този метод се използва по целия свят повече от 50 години. Асоциацията за директни продажби със седалище Вашингтон, представя индустрията на Мрежовия маркетинг. Тази асоциация съществува повече от 100 години.

Има повече от 1000 фирми за Мрежов маркетинг, които разпространяват стоки и услуги за над $ 50 милиарда на година. Установено е, че само в Америка над 10 милиона души са или почасово заети с мрежова дистрибуция, или са дистрибутори на пълен работен ден. Десетки пъти повече са купувачите.

Ето го и общоприетия мит: Мрежовият маркетинг не работи. Големите шефове правят всичките пари за сметка на нисшестоящите. Е, Мрежовият маркетинг РАБОТИ, ако вие работите. Това, което обикновено не работи, е частна компания, продукт или дистрибутор. Трябва да решите за себе си дали ще работите вие или избраната от вас компания, или пък продуктът.

Нека разгледаме мита "големите хора срещу малките хора". Обикновено хората, които разпространяват този мит, очакват да получават доходи без особени усилия, независимо от техния принос и резултатите на организацията им. В Мрежовият маркетинг хората, които привличат, обучават и мотивират най-много хора, печелят най-много пари. Ако вие продавате или консумирате продукти на стойност $ 100 всеки месец и плюс това изградите организация от 100 човека, които правят същото, вие ще печелите много повече - сто пъти повече, за да бъдем по-точни, от човека, който само продава (консумира) за $100 на месец. Така е честно! Защо някой ще печели колкото вас, ако не е положил същото усилие като вас?

Пирамида ли е?

Какво в действителност представлява пирамидата? Организационна структура, където хората на върха правят повече пари от тези под тях. Всяка организация е пирамида! Проблемът с обикновените компании е следният: съществува структура, чрез която собственикът печели от усилията на всеки свой работник, но тези работници нямат възможността да печелят толкова, колкото Собственикът, а камо ли повече от него. Чували ли сте някога за вицепрезидент, които печели повече пари от Собственика? Печелил ли е някога средния мениджър повече от президента на компанията? Разбира се, че не! Обикновеният модел просто не е справедлив за по-нисшестоящите работници. Без значение какво усилие полагат, те никога няма да спечелят толкова пари, колкото тези над тях.

В Мрежовия маркетинг обаче вие изграждате доходите си като процент от продукцията (оборота) на всеки във вашата организация, без значение дали сте ги включили (спонсорирали) лично, или те са включени от ваш сътрудник. Всеки човек във вашата организация може да прави същото, и така вие създавате ситуация, където всеки може да печели еднакво. Това е възможно най-справедливата съществуваща структура, защото всеки може да създаде абсолютно същата ситуация.

Благодарение на Мрежовия маркетинг хората под вас могат да печелят даже повече от вас, просто защото могат да достигнат до нива, където вие не можете. Всеки печели в своята организация само до определен брой нива в дълбочина. Ако някой създаде по-голям обем на нивата, отколкото вие във вашите, и някои от тези нива са извън вашите възможности да достигнете до тях, този човек може в действителност да направи повече пари от вас, въпреки че той стои ПОД вас!

Това прави МЛМ абсолютно НАЙ-ЧЕСТНАТА съществуваща система, защото тя компенсира хората въз основа на техния принос и усилия, а не въз основа на това къде стоят в системата. Още веднъж, защо някой ще печели колкото вас, ако не полага същите усилия, които вие полагате?

Наистина работи!

Критичен момент в работата ви в МЛМ е да преодолеете инерцията. Когато започнете да градите групата си, ще изпитате съпротивата на инерцията. Но щом задвижите нещата, ще усетите истинската сладост на Мрежовия маркетинг.

Мислете за това като за кола, която трябва да бутате. Изисква се голямо усилие да задвижиш колата, но съвсем не толкова, за да продължаваш да я движиш. Мрежовият маркетинг е като да буташ колата нагоре по хълма. Щом достигнете върха, тя започва да набира скорост от само себе си, и то толкова много, че фактически е трудно или невъзможно да спреш. Тогава е възможно групата ви да навлезе във фаза на постоянно развитие, така че вашият оборот започва да расте, без значение какво правите вие.

За да се възползвате от възможността, която Мрежовия маркетинг предлага, отначало трябва да дадете всичко от себе си, докато вашата група започне да се развива. Това включва продажбата на достатъчно продукти и лично спонсориране на достатъчно хора, така че да откриете тези, които притежават качества на лидери. Това е жизнено важно за вашия успех, тъй като нищо важно и дълготрайно не е изградено в Мрежовия маркетинг без участието на лидери. След като веднъж сте открили тези, които ще ръководят и вдъхновяват вашата организация, просто продължете да разпалвате огъня и гледайте как вашата организация расте!

За да видим истинската СТОЙНОСТ на Мрежовия маркетинг, първо трябва да разберем разликата между линейния доход и независимия резидуален (остатъчен) доход. Линеен доход са парите, които ви се плащат за работата, която извършвате. Независим резидуален (остатъчен) доход са парите, които получавате без значение дали работите или не, за нещо, което някога сте направили. Някои примери за независим доход са лихва върху спестяванията, авторски хонорар за преиздаването на една и съща книга или излъчването многократно на музика или филм.

Ако разчитате изцяло на линейния доход като главен източник на доходи, трябва да се запитате колко сигурен или стабилен е този доход? Какво ще се случи, ако не мога да работя, ако съм временно освободен от работа или компанията фалира? Колко хора познавате, които се чувстват истински сигурни за настоящото си работно място? Не много. Колко ще издържат вашите спестявания, ако загубите източника си на доход? Колко време ще ви отнеме да замените този доход?

Нека погледнем какво в действителност е хонорарът ви от МЛМ. Представете си, че заминете на тримесечна ваканция и като се върнете, намирате три чека в пощенската си кутия, които ви подсигуряват с такъв начин на живот, че можете да си позволите веднага да започнете да планирате следващото си пътуване. Колко пари ще трябва да имате в банковата сметка, които да ви осигурят такава свобода?

Започвате ли да виждате истинската сила и благосъстояние, които може да ви осигури хонорара от Тянши? Сега, когато разбирате СТОЙНОСТТА на хонорара, представете си, че изграждате бизнес, който може да ви донася по 30 000 евро месечно. Според вас струва ли си?

Укрепване на вярата

Може би все още си казвате: Всичко е много хубаво, но не мисля, че мога да го правя. Нямам необходимото време, вече съм прекалено зает? Никакъв проблем! Просто се запитайте: Познавам ли някого, който го бива за това? Има хора, които просто са създадени да постигнат феноменален успех в този бизнес. И ако ги включите, и вашият бизнес ще се разрасне неимоверно! За да разберете дали седите върху златна мина, нека погледнем кого познавате.

Колко от хората, които познавате, работят в някоя от следните области? Лекар; Зъболекар; Ветеринар; Масажист; Борсов посредник; Брокер по недвижими имоти; Военен от запаса; Треньор; Учителка; Продавач; Майка-домакиня; Фризьорка; друга работа с хора?

Сега можете да започнете да изграждате вашата организация, като използвате златната мина, която току-що разкрихте по- горе. След като вашата група започне да расте, ще се появяват хора, които вие не познавате! Кои са те? Това са хората, които се познават с членове от вашата група. Те са златната мина, върху която всеки от вашите членове седи. Това е още една силна отличителна черта в Мрежовия маркетинг. Повечето от вашите бъдещи лидери са хора, за които дори не подозирате, че съществуват. Те ще влязат във вашата организация, защото някой, когото вие включите, е потърсил и включил някого, който след това ще включи някой друг. Могат да бъдат няколко поколения след вас, но вие все пак се облагодетелствате от техния оборот! Колко пъти можете да получите такъв вид облагодетелстване от усилията на някой, когото дори не познавате, просто заради познанството си с някой, когото те познават?

Този модел се базира само на намирането на ЕДИН лидер на месец. След това ги обучавате и подкрепяте да правят същото всеки месец и т.н. и т.н. Представете си, че намирате двама души, които намират други двама или четирима, които пък намират други четирима или дори шестима души, които намират други шестима. Реалистично ли е това? Вероятно не точно - най-вероятно вашата организация ще изглежда доста по-различна от тази. Но и това е възможно, ако работите здраво в началото поне една година. Принципът е известен - зависи само от вас да намерите тези, които ще ръководят и да ги окуражите да направят същото.

Как да започнем?

Можете да го направите, защото познавате хора, които биха били страхотни в тази работа. Просто защото са това, което са и заради това което вършат, те са идеални дистрибутори за нашите продукти. А те познават и други, които също биха се справили блестящо. Следващата стъпка за достъп към златната мина, на която седите, е да поговорите по телефона или лично с хората, които сте открили. След като им обясните простотата на тази възможност, вероятността те да я оценят по достойнство и да искат да се присъединят е много голяма.

Първо обаче, трябва да подпишете договор! След това можете да се възползвате от вашата златна мина, като заедно с човека, който ви е включил (вашият спонсор) разработите план, за да запознаете колкото се може повече нови хора с продуктите на Тянши с възможностите за доходи. Това е всичко, което трябва да се направи!

Пригответе се! Това е богатство, което ВИЕ МОЖЕТЕ да постигнете! 

Може би си мислите "Е, аз не желая да продавам нищо. Не ме бива в продажбите". Великолепно! Защото мрежовият маркетинг не се крепи на продажби, а на препоръки. Вие вече правите мрежов маркетинг - просто не ви плащат. Това би трябвало да ви засяга малко. Бихте ли искали да видите как може да ви се плаща за нещо, което вече правите? Вече сте специалист! Как е възможно това ли? Препоръчвали ли сте някога филм, книга, ресторант или нещо друго на приятел, колега или член от семейството? Разбира се че сте го правили - правим го през цялото време. Ако някой се възползва от вашата препоръка и наистина хареса филма, мислите ли, че ще го препоръча на някой друг? Разбира се - този вид препоръка "от уста на уста" се случва всеки ден. Нека ви задам един интригуващ въпрос. Вие сте платили, за да гледате този филм, нали? И хората, на които сте го препоръчали, също са платили, когато са отишли да гледат филма, нали? Освен това другите, на когото те са казали, също са си платили, за да го гледат! Получихте ли чек от киното с благодарности за препоръките? НЕ! Човекът, на когото препоръчахте филма, получил ли е чек? НЕ! Платиха ли на човека, на когото той е препоръчал филма? Разбира се, че НЕ. Единственият човек, на когото е платено, е собственикът на киното, а вие просто сте направили реклама вместо него. Какво щеше да бъде, ако ви плащаха за всяка препоръка, която правите, а също и на тези, на които сте казали? 

  Сега имате две възможности:

- да не се възползвате

- да се включите в начинанието  

 

 

Мрежовият маркетинг съчетава всички предимства за добър доход, тъй като е франчайз и франчайзингова компания и в същото време премахва основните препятствия на двете:
. Няма високи франчайзингови такси, тъй като ние сме независими дистрибутори на МЛМ
. Не плащаме огромната част от своята печалба на компанията
. Не се занимаваме с наемане, уволняване и ръководене на персонал.
. Не сме изправени пред поглъщащи всяка наша свободна минута изисквания на седемдневната работна седмица и четиринайсетчасовия работен ден
. Имаме предимството да предлагаме висококачествени и уникални продукти и услуги, които задоволяват високите изисквания на клиентите, а контактът и рекламата се осъществяват при лични срещи
. Можем да избираме с кого, кога, къде и как да работим
. Не е за пренебрегване и възможността да работим от дома си и по този начин да не плащаме наеми за помещения за офис и склад
. Работното ни време е изключително гъвкаво
. Имаме възможност да разпределяме така своето време и енергия, че да получаваме доход и за усилията на другите
. Включването в този бизнес не представлява никакъв или почти никакъв финансов риск за нас
. Съществува напълно реална възможност за печелене както от личния, така и от груповия обем, като средствата могат да бъдат както 500 или 1 000 Евро, така и 10 000, 20 000 Евро  или повече .

. Все още е възможно да сте сред първите, включили се в една професия, която тепърва започва да се разраства драстично… професия, създала истинска революция в начина - купуват и продават всичко!

 Никога не е съществувал по-подходящ от настоящия момент да се вгледаме в мрежовия маркетинг. Това е една изключителна концепция, чийто момент настъпва. Сега е моментът да направите най-добрата инвестиция, наречена МЛМ.

 Отделете още днес време да проучите възможностите, които предлага мрежовият маркетинг. Това е една семпла и лишена от риск инвестиция, която обещава да ви се отплати по най-забележителен начин, надминаващ и най-смелите ви мечти.

 Звучи невероятно нали? И наистина е така. Но това не е всичко. Съществува още една, много специална причина, поради която мрежовият маркетинг е следващата стъпка след франчайзинга. Именно поради това го наричат следващата стъпка в развитието на свободата.

СЕДЕМТЕ ПРИНЦИПА НА ПАСИВНОТО БОГАТСТВО

 

Г-н  Том Ууд е открил седемте принципа на пасивното богатство. Ето ги:

 

Чували сте да казват: "Парите не са всичко". И аз съм съгласен с това; нужни са ни също така свобода и време! За какво са ни огромни доходи, ако нямаме време? И за какво ни е времето без доходи? Озовавал съм се и в двете ситуации, затова знам от собствен опит.

 

Винаги съм работил здраво. Започнах на тринайсетгодишна възраст. Получавах по 1.75$ на час и се мислех за богат. Но въпреки това трябваше да пестя цяло лято, за да събера за скейтборд. Струва ми се, че именно тогава ми се прииска да стана милионер. И ако искам да го постигна, ще трябва да получавам малко повече от 1.75$ на час.

 

Затова на следващата година смених работата си. Продължавах да работя усилено и да редувам различни професии - продавач на захарен памук и чипс, барман, камериер, фабричен работник, технически аналитик, бизнес аналитик, консултант по мениджмънт на международно ниво, предприемач. Ще помислите, че вече бях постигнал целта си... Нищо подобно.

 

Бях имал и шестцифрени доходи без капчица лично време /като консултант по мениджмънт и собственик на бизнес/, и никакви доходи и всичкото време на света /повечето от нас са били там поне веднъж в живота си/. Мразех и двете положения, но не знаех как да ги променя.

 

Беше невероятно обезкуражаващо да живееш в Бостън и да отидеш през февруари във Форт Лодърдейл, Флорида. Нямаше как да не се запиташ при вида на всички вили и яхти: "Какво правят тези хора? Как успяват да си правят кефа всеки ден, а аз се задъхвам?"

 

Това продължи, докато научих принципите, които сега ще споделя с вас. Всеки би могъл да се порадва на резултатите им, стига само 1) да знае какво да прави, и 2) да притежава достатъчно емоционална твърдост да го доведе до край.

 

Пасивното богатство не разменя време за пари. Не ни принуждава да се надбягваме с часовника. Не го интересува къде сме. Не ни преценява по вида. То идва, независимо дали го желаем. И е мощно. И означава свобода. Време е да овладеете седемте принципа, стоящи зад ВСЯКА система за пасивно богатство.

 

ПЪРВИ ПРИНЦИП – УМНОЖАВАНЕ

"Умножаване" означава просто способността да копирате или умножавате системата или стратегиите, от които изкарвате пари.

 

Чудесно е, ако сте лекар, водопроводчик, адвокат или счетоводител, само дето тези професии не се поддават на умножаване. Великият хирург не притежава свобода, тъй като не може да се "умножи". Хирурзите наистина са добре платени, но престанат ли да оперират, парите секват. Единствено великият дубликатор, този, който умножава системите и стратегиите, може да се радва на значително пасивно богатство.

 

Някои от най-големите дубликатори са изградили империи на свободата. Сред тях са бизнесмени в областта на музиката, киното, софтуера, мрежовия маркетинг, финансите и други. Те могат да си позволят едномесечна ваканция. Да седнат и да се отпуснат. Да се пенсионират още утре. /Но обикновено не го правят, тъй като вършат нещо, което им доставя огромно удоволствие./ И бизнесът на всички тях е свързан с умножаване.

 

Ето и правилото, по което ще се ориентирате дали вашият бизнес се умножава. Това ще ви донесе ли пари, ако не работите? Ако отговорът е "не", значи системата ви не се дублира. Ако е "да", притежавате потенциал за богатство и свобода. Но умножаването е само началото.

 

ВТОРИ ПРИНЦИП – СИСТЕМА

 

Няма пасивно богатство без система. Не е нужно да я измисляте, а само да я използвате.

 

Музикантът може да сътвори песен веднъж и да я умножава толкова пъти, колкото желае, но ако не съществуваше система за музикално разпространение, той нямаше да има този пасивен доход.

 

Притежаването на акции е също система за умножаване. Можете да умножите купената от вас акция. Компанията, в която инвестирате, е вашата система. Колкото по-добра е системата, толкова по-значителни доходи ще получавате.

 

Мрежовият маркетинг също е система. И собствениците на компанията, и независимите й представители могат да участват в изграждането на пасивното богатство, известно като "структура на продажбите на много нива". Продажбите подлежат на умножаване.

 

А ето няколко примера за системи, които не се умножават: да опитваш всяка възможност, която ти се представи, или да инвестираш в закупуването на акции и след това да решиш, че е време да продаваш, или да се присъединиш към компания за мрежов маркетинг и да опитваш да правиш всичко сам. Това се нарича "загуба на време и енергия".

 

Пасивното богатство е непостижимо без система.

 

ТРЕТИ ПРИНЦИП - ЛОСТ И ОПОРНА ТОЧКА

 

Изпитвали ли сте някога притеснение, че работите с пълна пара, а като се огледате виждате как други, които очевидно не полагат такива усилия като вас, изкарват повече пари?

 

Ето защо:

 

За тях работят или техните пари, или репутацията им, или други хора. Това се нарича "принципът на опорната точка и лоста" - да работиш така, че да накараш другите да работят за теб.

 

Когато някоя филмова звезда се прочуе, благодарение на своята репутация тя започва да печели повече пари за същото време. Използвайте принципа на лоста в една система и нещата стават дори още по-добри.

 

Така например, ако разполагате с много пари, можете да ги използвате като лост, като ги инвестирате в системи, благодарение на които те ще се увеличат още повече. Нека системата работи за вас! Именно поради тази причина се казва, че "парите при пари отиват".

 

Но какво да правим, ако нямаме нито пари, нито слава? В такъв случай е наложително други хора да работят за нас. Не използваме ли принципа на лоста, какъвто и бизнес да започнем, ще бъде равносилно на намиране на нова работа. А аз знам, че вие не желаете нова работа. В противен случай сега нямаше да четете тези редове.

 

Не се налага да наемате хора. Стотици хора продават книгата на автора на написаното, но той не е наел нито един от тях. Хората в организацията на работещия в мрежовия маркетинг са независими страни в договор.

 

И така, както виждате, ако други хора във вашата организация използват системата за умножаване, вие сте на път към пасивното богатство. Но все още имате да учите.

 

ЧЕТВЪРТИ ПРИНЦИП – ДИСЦИПЛИНА

 



Тагове:   маркетинг,   Мрежов,


Гласувай:
0



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgimarinov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1218787
Постинги: 505
Коментари: 859
Гласове: 845
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол