Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2013 16:21 - Размишления на глас
Автор: havel Категория: История   
Прочетен: 866 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 07.06.2013 17:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 /продължение от МИСТЕРИЯТА/

Какво означаваше това мое видение, това златно кюлче? Защо нашите деди са избрали именно този знак за да ни подсказват, каквото и да е било? Защо с този знак бяха застлали целият си път от изток на запад и от север на юг?! Измъчваха ме много въпроси и им търсех отговора!

Най-разумният отговор, който можех да дам е, че вероятно те всяка сутрин  в ранни зори обръщайки очи към планината са виждали този знак. Може би са ставали от сън с него и са си лягали с него в открито и хубаво време.

Всяка сутрин на зазоряване, слънцето възсядало отсрещният връх, така както грижливо бе пресъздала една далечна ръка в скалата image ,която бях срещнал в литературaта.

Всичко живо помръквало от нощния студ, сякаш след това слънцето наново се раждало и започвало нов живот с хор на птици, жужене на буболечки и движения на животни и хора!

Тази цикличност на мрак и светлина, на тишина и шум, на покой и движения, сън и събуждане е била причината да приемат, че свещеното слънце дарява живот на планината, която ги подслонява и дава храна. Или с други думи както е в зороастризма и китайската философия и шумерската религия – свещения връх на планината се олицетворява в Богинята Майка, а небето и слънцето в Бог Баща, като там където върха достига до небето се осъществява “зачатието” чрез слънцето. От тук навярно произтича езическата вяра в слънцето , издигнато в соларен култ.

Значи, като послание до идните поколения те искали да кажат, че тук наблизо е тяхната прародина. С този извод можем да свържем тяхната любов към планината и коня като средство за предвижване, облеклото им изпъстрено с багрите на планински цветя, любовта им към овце, кози, прасета, кучета, техните музикални народни инструменти направени от дърво и кожа: кавал; гайда; тамбура и дайре!

Фактически, древните българи по подобие на други индоевропейски народи са ползвали символи – свещени знаци /БХА/, на санскрит символ, свещен знак.

Но нима този народ, който на “булгаринето (тамбурата)” от дърво вмъквал глас е бил безмълвен?!

 

Нима е нямало четмо и писмо?!

Как е възможно на твърдият камък да издълбаеш знаци като нямаш какво да кажеш и не знаеш да пишеш?! Дали наистина древните българи са били неуки и неграмотни?! Невъзможно е !!! Боже, защо тогава са ни учили, че са неуки – чергари и варвари? Та нима едно неуко диво племе можеше да дойде от дебрите на средна Азия и да нанесе най-съкрушителния удар на многовековна Византия и  да я застави да плаща данък?

Кому беше нужна тогава тази фалшификация на историята?

Да, да , разбрах – само на онези, които са били победени от моите деди. Само те в неприязънта си към по-силните бяха измислили тези опашати лъжи! Та може ли хора погребани с копринени дрехи, контролиращи целия път на коприната, притежаващи печати и дори някои изсечени монети с надпис да са неуки?!

Може ли близките кушани да имат книги и писмо, индийците, запазени книги, а българите, които ги превъзхождали да са неуки?!

 Може ли Атилла да е бил високо образован – в Рим, Кубрат – високо образован в Константинопол, а пък техните деца и внуци да са били неграмотни?! Не е за вярване!...



Тагове:   iyi,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: havel
Категория: История
Прочетен: 569379
Постинги: 215
Коментари: 409
Гласове: 2415
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031