Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2014 13:31 - На кой българин Сталин се е молил
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 18944 Коментари: 17 Гласове:
31

Последна промяна: 24.05.2014 13:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Звучи невероятно, Сталин да се моли на някого!  При това българин! Така е ,но се е случило!

Преподавател по марксизъм във Висшата партийна академия преди войната е Вълко Червенков И при него на изпит се явява един от тогавашните любимци на Сталин - Йосип Броз Тито.
   Както може да се очаква, той не се отличава с особен интелект, казано другояче, тъпичък е и на педанта Червенков не остава нищо друго, освен да му завърти двойката

Но не след дълго, телефонът  на Червенков  звънва и на него е самият Сталин . Но няма и помен от властния Сталин. Учтиво, Сталин уважава хората на науката, каквото и да се говори за него ,моли  Червенков да преразгледа оценката си за Тито, може би той е показал малко повече знания, така, че да са достатъчни за тройка? Моли го да преразгледа оценката, не му нарежда да я коригира.

Естествено , Червенков след такава височайша молба в типично български стил даже преиграва - пише на Тито не тройка, а четворка!

Тито след време доказва наистина, че е бил подценен, защото той, от своя страна разказва играта на марксизма и даже доказва ,че има и други видове марксизъм, които на професорите от академията са били тотално  неизвестни

И че е надминал далече учителя си Червенков, който през 1961 г. е пенсиониран набързо и изгонен от партията, а той Тито ,две десетилетия след това е най-ухажваният политик не само в социалистическата система, ами  и в целия свят!

Но едно е факт, което е и по-рядко и от шестица от тотото, на българина Вълко Червенков се е молил  за услуга самият Сталин, страшилището и за свои , и  за чужди
!


 



Гласувай:
32


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. freeoldmen - Изключително интересна история!
24.05.2014 14:38
За качествата на управлението на Тито имам лични наблюдения, когато посещавах роднините си в Скопие, попадах в един вълнуващ свят, различен от малко еднообразното спокойствие в България...
Умелото лавиране между политическите колоси донесе на Югославия просперитет, имаше и виц, който завършваше така:

"...и тогава Тито казал на шофьора си:
- Дай ляв мигач и завивай надясно!..."
цитирай
2. get - @ На кой българин Сталин се е молил ... допуснал си фактологична грешка - Приятелю !
24.05.2014 15:04
- Това е част от нашенската комунистическо-интернационалистична митология и легенди ... да се докажем, че и НИЕ СМЕ НЕЩО?!

- Но случката е станала ... с оглед биографията му - не с В. Червенков (който по това време е кадрови разузнавач на СССР) ... А случката би следвало да е станала м/у Тито и Станке Димитров "Марек".
- Вторият е бил през периода 1925 - 1932 г.г. преподавател(професор) във ... Коммунистическом университете, Международной ленинской школе.

- Същият става НЕУДОБЕН поради твърдата му позиция по отношение на "Македонският въпрос" - категорично отстоявайки, че МАКЕДОНЦИТЕ са БЪЛГАРИ ... загива при самолетна катастрофа на 26 август 1944 год. - Остават удобните за Сталин и подкрепящи го в дебългаризацията на македонците, Димитров и Коларов - начело на БКП(тогава БРП(к) ?!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Димитър!
24.05.2014 15:58
Колкото и спорна личност да е Тито, факт е, че Югославия просперираше и беше единна!
Той нагледно демонстрираше как малките трябва да се държат с големите и да ги въртят на пръста си, докато те, големите считат, че владеят положението.
Поздрави!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Гет, тази история я знам, от много ...
24.05.2014 16:23
Гет, тази история я знам, от много сигурен източник и съм сигурен, че е вярна. Все пак обещавам да проверя, единственото разминаване може да е наистина в имената на на Вълко Червенков и на Трайчо Костов
Неудобството е, че човекът е много възрастен и трудно се контактува с него
Все пак Вълко Червенков е зет на Георги Димитров, фактор е в Коминтерна, така, че считам ,че става наистина дума за него. Все пак ще проверя
Поздрави!
цитирай
5. kasnaprolet9999 - Честит празник на българските букви.
24.05.2014 17:25
БЪЛГАРИ ЛИ СА КИРИЛ И МЕТОДИЙ?
Благодарение на това, че дедите ни дават азбука на руснаци, украинци, белоруси, сърби...тези хора запазват своята идентичност – деяние, за което те трябва да са ни вечно благодарни. А ние самите трябва да почитаме вечно паметта на солунските братя, които без страх от изпитания и опасности дадоха най-силното оръжие на дедите ни – собствената писменост. Отговорът е тук:

http://sparotok.blogspot.com/2014/05/blog-post_23.html
цитирай
6. leonleonovpom2 - Благодаря, Невена!
24.05.2014 17:40
Писмеността е най-великото нещо, сътворено от човека и ние трябва да сме горди, че имаме дял в нея!
Дано не стигнем в самоподценяването си дотам, че да се отречем от нея!
Поздрави!
цитирай
7. germantiger - ИНТЕРЕСЕН ДЕТАЙЛ, КАТО ПРЕДМЕТ В ПОСТИНГА, НО:
24.05.2014 17:43
Всъщност Тито е бил доста по-умен от Червенков...

Въ войната няколко пъти се измъква на германците, в една операциите с "доза" късмет, но късмет в живот и на война винаги има и ще има.

След войната Тито успява да положи основите на онова що се наричаше СФРЮ далеч от големия москалски брат и да води една политика по-близо до т.нар. запад, нещо, което Червенков като човек от "НАУКАТА МАРКСИЗЪМ" не успя (поне доколкото аз знам).
цитирай
8. grigorsimov - Да, само че, нито един от споменатите "герои", не е българин... нито руснак, нито хърват
24.05.2014 18:25
Нито Вълко, нито Димитров, нито Станке...
Но всички те са 100% евреи - служители на световното банкерско сатанинско еврейство
И съвсем, не само сред комунистическите водачи е така!!!

А нормалните, добронамерени евреи, нека не се засегат, ако самите те, не са част от споменатия сатанински "елит"!

цитирай
9. get - - Уважаеми Симов ... адаш - от всичките изброени ... имаме коментари, само относно ТИТО,
24.05.2014 18:43
grigorsimov написа:
Нито Вълко, нито Димитров, нито Станке...
Но всички те са 100% евреи - служители на световното банкерско сатанинско еврейство
И съвсем, не само сред комунистическите водачи е така!!!

А нормалните, добронамерени евреи, нека не се засегат, ако самите те, не са част от споменатия сатанински "елит"!



... че ТИТО е австрийски евреин!
- Другите, че са участвали в "Коминтерна", което си е своеобразна "масонерия" ... не ги прави, ако ги разглеждаме само по признак "роден" - да произхождат от "еврейски" род или изповедание?!

- Със забележката, за ТИТО, че по отношение на "еврейството" му има една умопомрачителна история ... Как е станала подмяната му ... с друг много приличащ на него ... и т.н.!
- Покрай всичко, което се говори за Тито - Казват, че е страдал от генетично заболяване, така нареченият "Синдром на Патау" - вследствие на което се е родил със шест пръста(по твърдения на родната му майка).
- След смъртта му - патоанатомите НЕ УСТАНОВЯВАТ той да е страдал от Синдрома ... тоест следи от отстраняване(операция по отстраняването им - каквато е направена на реалният на "шести пръст" или други специфични за заболяването отклонения на "костно-опорният апарат" ?! ... плюс НЕПРИСЪЩИТЕ знания и умения за човек, произхождащ от среда, като неговата ... плюс факта, че англичаните наместо да си партнират с югославките монархисти-националсти ... предпочитат него, като партньор и започват да изпращат военна помощ ... и то не-малка ?!
цитирай
10. leonleonovpom2 - Съгласен съм, Германтигър!
24.05.2014 19:44
Но има една категория хора, които на изпити не се проявяват добре, но в житейския изпит са отличници!
И Тито е измежду тях безспорно.Политиката му е пример как малките трябва да се държат с големите, така , че да са с печалба, а не да бъдат схрускани, защото те, големите са си порода хищници, къде диви, къде поопитомени
Поздрави!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Благодаря Симов, за коментара!
24.05.2014 19:52
Интересен нюанс даваш, който е близко до реалността, така, че не е за учудване или отхвърляне. Гет е далече по-информиран от мен, прочетох коментара му, така, че няма кой знае какво да кажа
Мила картинка Евреите , в страната която живеят обикновено имат фамилии, с който се гаврят с нея, демонстрирайки пренебрежение. Като се погледнат фамилиите на Тито и Червенков, има съответствие, така , че вероятно си прав!
Поздрави!
цитирай
12. syrmaepon - Тито любимец на Сталин ? Отде го и...
24.05.2014 20:57
Тито любимец на Сталин ? Отде го извади тоя виц
цитирай
13. leonleonovpom2 - Да, Сирма!
24.05.2014 21:30
Почти всички партийни врагове, може би само Троцки е очевидното изключение, са минали през този етап!
Разлъката почва някъде около 948 година Но това е друга тема
Така, че няма грешка, Тито се е ползвал с благоволението на Сталин!
Поздрави!
цитирай
14. ambroziia - Сталин прави от Тито политик и то не ...
25.05.2014 07:41
Сталин прави от Тито политик и то не какъв да е. А благодарността на ученика за мен в този случай е под въпрос. Повод за това е случка, за която прочетох преди години и още е ясна в съзнанието ми: на една от срещите им Тито нарича Сталин „безпринцинеп дърдорко".
Усмихнат ден!
цитирай
15. leonleonovpom2 - Благодаря,Ambrosia!
25.05.2014 13:05
Предателството, особено сред политиците, не е рядкост!
Сталин например никога не е предавал Ленин! Абстрахирам се от всичко!
Според мен ,именно предателството или страхът от него е причина за проявата на необяснима иначе жестокост при Сталин. но това е тема за психолози!
Поздрави от сърце!
цитирай
16. bven - Сталин винаги е преследвал целите си неотклонно, като типичен семинарист. Точно това
25.05.2014 19:51
е причината и България с Югославия да не създадат южнославянска държава, а да се премине в два различви лагера - на Г.Димитров са "помогнали" по заповед на Сталин, а Тито е направил маневра, която даде просперитет на хората от неговата федерация да строят капитализъм със социалистически уклон. Всеки, посетил Югослаия през тези години или имал контакти с югославяни, знае как живееха те и как - ние. За повече - виж:
КГБ призна: Сталин убил Георги Димитров (http://frognews.bg/news_44455/KGB_prizna_Stalin_ubil_Georgi_Dimitrov/.
Поздрави за интересния материал, leonleonovpom2!
цитирай
17. leonleonovpom2 - Благодаря, Татяна!
25.05.2014 21:03
Сталин има качества, но не съм му поклонник
Иначе темата е интересна, така че благодарности!
Мислил съм си какво би станало ,ако се направи федерация?! Очите ми се отвориха при сриването и с гръм и трясък
Татяна, българи и сърби имат непоносимост, със сигурност не по късно от Съединението. Спомням си дядо ми как се разтреперваше, като чуе за Сърбия и сърби, защото беше преживял много гадости от тях през войните. как пееше марща за съюзниците-разбойници!
Извинявай за отклонението, ще кажеш поколенията се сменят, нещата се забравят! Така е!
Но кой щеше да управлява тази федерация- Тито или Димитров! Вероятно Тито, защото той е хърватин, така ,че с него се решава хърватския проблем Плюс това показва принципност, дава хърватския Земун на Сърбия, защото е на един хвърлей от Белград Димитров, героя от Лайпциг, ще му е заместник Или на ротационен принцип
Ако пък сложат Димитров, както се е споминал скоропостижно, следва Тито да заеме поста
Какво да ти кажа, тази федерация от днешни позиции ми се струва невъзможна и нереална, каквато впрочем се оказа и реално създадената след Първата Световна война Федерация
Сталин може да е жесток, но не е глупав!
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9139655
Постинги: 1349
Коментари: 29652
Гласове: 102602
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031