Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2015 17:03 - О С Т Р О В
Автор: havel Категория: История   
Прочетен: 1218 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 12.10.2015 21:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                По време на една експедиция в Атлантическият океан  Thomas Cook  e забелязъл как милиони ятa от птици кръжат в едно определено, тихо място на океана. Кръжейки те издавали заглушаващи ушите крясъци и по-уморените падайки в океана са се самоубивали. Това е било видяно от много рибари и дузина учени започнали да се занимавват със случая.
                 Орнитолозите след изследванията си са стигнали до извода,че птиците от различни посоки си дават среща в този определен район но неможели да установят дълго причината за тяхното самоубийство именно тук.
                След многогодишни търсения в местноста са стигнали до убеждението,че някога тук е имало остров,който впоследствие на възникнало земетресение потънало в океана.Хората дори след време не забелязали липсата му но за птиците то е било важно място за отмора и почивка.
                Прелетните птици,според навика натрупан от годините знаели мястото на острова и след дълго ,изтощително пътуване не намирайки острова без да искат оставяли уморените си тела в дълбоките води на океана..

                  Добре, ами Вие...

                 Имате ли или имали ли сте остров ? В дългите пътища на Вашият живот имали ли сте някого,който да ви осигури глътка свеж въздух и освежени и одобрени да продължите пътя си? Случвало ли Ви е да го загубите? Случвало ли Ви е да го търсите и да неможете да го откриете и да получите световъртеж и загуба на равновесие и да мислите дори за най-лошото след дълго търсене?...Намерили ли сте поне един единствен приятел с когото да споделите всичко, ама всичко без ограничение и норми? Имали ли сте поне един доверен спътник с който можете да излезите на  дълъг път? Имали ли сте ,,половинка,, ,която Ви вдъхва спокойствие ,мир ,сигурност и Ви прави щастливи?  Имали ли сте поне някаква далечна цел , към която сте се устремили цял един живот?

               На Новата година още веднъж добре се оглеждайте за острова покрай Вас...Колко са тези ,които ще Ви потърсят и колко са тези ,които Вие ще ги потърсите...Колко са тези ,които ще Ви намират и колко са  онези ,които Вие ще ги намирате. Колко са островите,които ще Ви дадат жизнени сили и ще Ви заредят с нова енергия за да продължите напред.
              Пожелавам Ви да са безбройни,, островите,, и се моля , господ да не Ви лиши и  от единственият останал  ПОСЛЕДЕН !...


Тагове:   остров,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: havel
Категория: История
Прочетен: 576635
Постинги: 215
Коментари: 409
Гласове: 2416
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930