Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2019 17:26 - ДЕН НА БАЩАТА
Автор: havel Категория: История   
Прочетен: 1003 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 17.06.2019 06:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        Бащите са святи създания, които остават  като скрити герои в  сянката на майките.
   Сиракът  в една къща,най-самотните и най-отхвърлените са те. Мнозина си мислят ,че те са опорните колони в един дом, но в действителност най-без опора във всеки дом са те горките.
       Те просто са длъжни да бъдат силни и герои при всякакви обстоятелства. Те нямат право да се оплакват или да плачат,защото иначе всеки ще ги подцени и няма да ги брои и за мъже  дори.
        В корабът който потъва, бащата е длъжен да остани последен. Но в летящ балон ако  за да лети по-леко балона, трябва някой да се изхвърли, този е бащата.
        Дори целият си живот да посвети на семейството си,човекът който и така не се харесва напълно нито на жена си нито на децата си е бащата.
   За това ако запитаме някой  ерген от къде е той  отговаря:
          --Незнам, още не съм женен, или пък се шири поверието ,че от където е жената от там е и мъжът.
         Бащата вече напуснал първото си семейство никога не е възприет и от второто си семейство.  Ето защо винаги се харесват вуйчовците и лелите а чичовците обикновенно не се познават добре.
          Освен  в семейството и в обществото, винаги се издига в култ майката и деня на майката се тачи и с величие  , с подобаваща церомония се празнува.   И само за да не е срамно е възприето да се почете и бащата, но този ден минава сиво и между другото.
       Той, бащата е като външното мандало на вратата не една къща- самотен и чужд. Именно за това той последен се научава на неща свързани с това,което става в един дом. Много неща се крият от него.
       Каквото и да прави не се нрави и не може, той да се доближи до децата си. Нито може да покажи ,че ги обича ,нито може да забележи ,че е обичан.
       В една  къща, бащата обича най-много  жена си, но  жената обича децата си. Дори и в браковете с любов, децата бързо изместват любовта към себе си. Бащата обича повече  жена си , тя на свой ред децата си и това така продължава. Това е законът на живота.
 Ако падне едно дете и го заболи той казва ,,майко,,нищо ,че е в близост до таткото  си.
     Бащите трябва да имат добра работа и да са богати.Децата  се радват на богати бащи и дори са готови да го направят повод за хвалба по между други деца. В един дом  майките и децата дори и да останат без работа това не се забелязва.Ако башата работи а майката е домакиня това се възприема за нормално но обратното в никакъв случай.
Каквито и да са условията бащата е длъжен да осигури поминнъкът на семейството си. Уморен от лошотиите на обществото и другите съпротиви той не може да релаксира и в дома си а е принуден да търпи капризите на жена си и да отговори на въпросите на децата си.
 Може и да му се плачи с тях, но той не може да го прави.. Той е длъжен да пази до-край честа на семейството си.
Макар ,че бащата е първата любов на дъщеря си, като порасне и тя изоставя баща си.Тази ,която довчера е капризничила и се глезила на баща си е готова на всичко, което казва любимият й или мъжът й.А момчето което се бори за независимост от баща си се превръща в  свещ пред жена си.
А най-болното за един баща е това ,че дъщерята която я пази и от чужди погледи, идва момент и със собственните си ръце да предаде на друг мъж, дори с веселие и сватба и да играе на сватбата й като че ли много му е весело.
     Докато работи той не усеща, кога децата му са пораснали и станали личности и един по един обявяват своята независимост от него и изпада в малка немилост от това. Но няма как. няма  друг изход.
          ДА ВИ Е ЧЕСТИТ ПРИЯТЕЛИ, ДЕНЯТ НА БАЩАТА !....





Тагове:   дом,   жена,   бащи,   деца,   Ден на бащите,


Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: havel
Категория: История
Прочетен: 568064
Постинги: 215
Коментари: 409
Гласове: 2414
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031