Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2016 01:40 - Случка с вино в Южна Корея
Автор: minkoguitar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 489 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 09.02.2016 01:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Повод за гордост!

Здравейте!

Казвам се Минко Минков от Варна. Вече 2 години съм на работа в Южна Корея. Преди няколко дни преживях случка, която наистина ме зарадва и най-вече ме накара да се почувствам горд, че съм българин. Това не се случва често, поне на мен.
Работя в 5 звезден хотел като музикант и една вечер вечер дойдоха две семейства корейци в ресторанта.
Когато спряхме да свирим, те ни поканиха на тяхната маса. Държа да подчертая, че хората бяха 55-60 годишни, напълно непознати. Запознахме се и завързахме разговор на английски. Оказа се, че по-възрастният е колекционер на вина. Случайно разбрал, че в този хотел работят българи и тъй като отдавна искал да се запознае "на живо" с българи, сега му се предоставял сгоден случай. Този кореец имал в колекцията си абсолютно всички видове български вина, без да е стъпвал в България. Знаеше имената им наизуст.
Снабдявал се от българското посолство и от други колекционери. Той бил професор по икономика в тукашния университет и работата му била свързана с много пътувания. Каза, че опитвал много различни вина от цял свят, но българските много му харесвали. Според него френските и италианските вина били също хубави, но имало някои български, които ги превъзхождали.
Аз много се изненадах от целия този разговор, все пак това бяха хора, които по някакъв начин се докосваха до България, изпитваха симпатии към нея, хора намиращи се на 15 000 км от България и никога не бяха я виждали. Знаеха много моменти от историята, културата и разбира се знаеха името на Христо Стоичков. Мислех, че това е всичко, но изненадите тепърва предстояха. През следващата музикална пауза, отново бяхме на масата с корейците и по едно време корееца извади от едно кожено сакче бутилка вино. Помислих, че иска да почерпи компанията, но той каза - "Искам да ви подаря тази бутилка българско вино от моята колекция. Знам, че от много време сте далеч от родината. Изпийте го със здраве и си спомнете за България. Чувал съм, че тази марка е много известна в България."
Направо онемях. Бутилката нямаше етикет, а специална марка, залепена с червен восък за тапата и на него пишеше - "МАВРУД"-1986 година.
Цялото гърло на бутилката беше покрито по дължина с нещо като парафин, явно няма шега.
Разменихме си визитки на изпроводяк и корееца каза, че непременно ще посети скоро България за да види къде се прави това хубаво вино и ще ми се обади. Много се зарадва и като му казах, че баща ми произвежда вино и ще може да види как става това.
След като свършихме работа, отворихме бутилката, пихме от страхотното вино и наистина си мислихме за България с любов и гордост.
С уважение и почит към всички, които се занимават с винопроизводство!

Минко Минков
Южна Корея
17.06.2005
 



Гласувай:
1




1. mitata67 - Вълуващо.
09.02.2016 13:25
Ето линк към майсторите на това вино.
http://mavrud/index.php?page=contacts&lang=bg
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minkoguitar
Категория: Музика
Прочетен: 2359
Постинги: 1
Коментари: 1
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031