Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2015 14:47 - ПАРИЖ-15.11.2015
Автор: havel Категория: История   
Прочетен: 1675 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 16.11.2015 15:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
               Не кой кого убива....Парата в чий джоб влиза,това трябва да се гледа.
               *
              В света всеки ден се използват 88 милиона варела петрол.След 20 години изразходваното количество ще бъде 100 милиона варела.Кой ще посреща разликата? От къде ще дойде водата на тази мелница? От Ирак...
              *
             Според Международната Енергийна Агенция нуждата от петрол на света ще посреща само Ирак.Дето бяха освободили от Саддам и бяха донесли свобода...До последната капка ще доят свободният Ирак!...
             *
             В района ,където живеят шиити има резерв от 115 милиярда варела петрол.В Северен Ирак се предполага да има 45 милиярда варела резерв.Какво значи това?...Резервите от природен газ не ги смятам.Направете сами сметката.За 5--6 поколения ще стигнат.
             *
            Шиитското правителство на Ирак  не разрешава на Северен Ирак да изнася петрол. А смяташе  дневното петролно производство да качи на 10 милиона варела.Тогава в производството на петрол ще се изравни със Саудитската Арабия.Тогава в петролният пазар влиянието на С.Арабия,Катар и Кувейт нямаше да бъде както е било до сега.
             *
          И хооп ИШИД излезе на яве...
            *
          Неизвестни чешити, кога,къде от кого са организирани не е ясно,но подбрано стадо убийци.В Сирия се установи баланс на ужасите. Прекъснаха линията Техеран-Багдат_ Дамаск.Затрудниха шиитското правителство на Багдат да бъде противник. Случайност някаква... Само ,че не закачиха Северен Ирак,по такъв начин разделиха Ирак на две. Помогнаха на Барзани да завземе Киркук. От ИШИД се възползваха само Барзани и Саудиците.
           *
          Барзани ,който тихичко по терлици се разхождаше изпревари Партията на Справедливостта на Ердоган и сега има петрол колкото емира на Катар и шейха на Дубай. Сега подписва спогодби с Exxon Mobill,Chevron,Hunail,Addax,Heritage oil,Oryx Petroleum ,BP,Shell,Total и други.
         *
        Добре ,когато това става в севера ,какво става на юг ?
        *
       Руският петролен гигант Лукоил с резерв от 20 милиярда варела започна производство в Западная Курна-2.Китайското държавно предприятие Petro China закупи от Южен Ирак петролни полета.Направи летище там и сега с 10 хиляди работници започна производство.По рано тези полета бяха на Exxon Mobil.Вместо американците седнаха китайците.

            *
       ( Да отворим скоба и да измислим един фантастичен сценарий на филм...С краката на ,,Арабска Пролет,,западният блок,който се настани тук обърна погледа си към Сирия. За да отиде петролът на Северен Ирак в Бяло море трябваше коридор през Сирия. Малко преди намеса в Сирия ,Русия се намеси в Украйна.Там като нещата и пазарът се объркаха Сирия остана на заден план.Асад спокойно въздъхна.Западните държави обявиха ембарго на Русия.Единственният човек,който се възпротиви бе Директорът на Френският петролен гигант Total, Christophe de Margarie.Tой излезе ,,извън играта,,.Дори не беше уважил решението на собственната си държава. Total не беше свирка,в света бе на 11-то място. В 130 страни в света имаше преставителства и производство.Мнението на шефа на Total беше по-важно от мнението на много световни лидери.И той бе застанал на страната на Путин.И после знаете ли какво стана?Миналата година м.октомври той отиде в Москва и се срещна с Путин.Като щеше да се връща в Париж в летище Внуково,когато беше се качил в собственният си самолети когато вече се отлепваше от земята се удари в четири метровата кофа на снегорин ,пламна и всички вътре с пилотите и стюардесите загинаха.Единственният човек,който подкрепяше Путин умря там ,където се смяташе за сигурно място, в столицата на Путин при странни обстоятелства. Нещастие..)
              *
          (  Когато слоновете се размърдат  смазват тревата.Този път бе смазан носорогът).
              *
          ( След 3 месеца бе атакуван Charlie Ebdo в Париж-центърът,който ръководеше Либийската операция на Западният блок,който завзе Либийският петрол)
              *
          ( Дали ,това беше съобщениеза Париж? Или пък ,,не звъни на моята врата за да не дойдат на твоята,,)
              *
           ( Били двама стрелци с вида на хора на ИШИД. Добре ,дали беше така? Куклите можеха ли да познаят кукловода?)
              *
           ( Последваха две обяснения.Президентът на Иран осъди тероризма в името на исляма.Лидерът на Хизбулла-Насраллах,,радикалните ислямисти обиждат пророк Мохамед повече от карикатуристите,, каза. С други думи шиитите осъждаха тероризма,който се корени в суннитите.Заради тази атака на Charlie Ebdo суннитските държави оказващи помощ на ИШИД изпаднаха в тежко положение.)
              *
           ( После се знае Германия,Англия,Италия и около 50 други лидери на западни страни се участваха в протестно шествие в Париж. САЩ учудващо участва само с главният посланник.Министерът на правосъдието на САЩ  беше в Париж но не участва в похода.Дали наистина не искаше или заради реакцията на Франция не участва?  Нима мислите,че толкова лидери участваха в похода само заради смъртта на карикатуристите?)
              *
           ( После станаха някакви сюрпризи... Франция беше подписала договор с Русия за милиард и 200 милиона евро и щяха да продават на Русия 2 кораба хеликоптероносачи.Те имат дължина 200 метра и можеха да носят до 70 хеликоптера или 16 хеликоптера и 55 броя танкове.  Хоооп...Париж отложи това и не даде корабите,които трябваше да се предоставят тази година.)
              *
           ( По същият начин 10 дни след  Charlie Ebdo...Руското Енергийно Министерство предупреди новото ръководство на Total,който не бе изпълнил съществуващите договорености.Новото ръководство на Total- не беше вече на страната на Русия.Докато предишното правеше инвестиция след инвестиция,новото отказваше и съществуващите такива.)
               *
           ( И преди 14 дни,Руският самолет превозващ  руски туристи от  Шарм ел Шейх до Петербург 20 минути след излитане падна в Синая.224 души загубиха живота си.Сред багажа беше намерена бомба и бяха умрели обикновенни руснаци)
               *
           ( 14 дни след това...В  Париж гръмнаха оръжия, имаше и живи бомби.152 души загубиха живота си.Мишена бяха обикновенни френски граждани)
                *
            (Както и да е .... недейте го взима на сериозно.Измисленото от нас бе сценарий за фантастичен филм,не беше истина да затворим скобата)
                *
            Искам да кажа....
                *
           Тези изживени кървави случаи нямат нищо общо с етнически корени ,секти,нито пряко нито от далеч.
           Дайте 45 милиарда варела петрол... И тези от Дания ще станат кюрди и Аржентинците суннити.
               *
           Да се влезе в географията на  CIA,FSB,MIG, DGSE ,MOSSAD e самоубийство.
               *
           Онова,  което е най-важно е умът.Ако няма ум...Ако казваме ,,едно ще сложа три ще взема и в джамията на Дамаск ще се моля,, ще получим само мъченици в ковчези.
                                                                                        Yılmaz ЦZDIL
                                                              (Политечески коментатор на най-четеният в Турция .
                                                                    в.SЦZCЬ )



Гласувай:
5



1. jelezov - Подобни текстове са нещо като свеж ...
08.12.2015 20:03
Подобни текстове са нещо като свеж полъх в абсолютното идейно безветрие в България.
цитирай
2. krumbelosvet - Петрол - да
11.12.2015 10:02
Но ако петролът не беше покритие на долара, вече щеше да е изместен от енергетика без петрол (сега това не се споменава даже теоретически, случайно разбира се, а има много причини...). Освен това, безспорно печеният турски коментатор не засяга въпроса - какво ще правят оттук нататък НАКЪРВЕНИТЕ младежи и деца от ИДИЛ, вече плъзнали по света.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: havel
Категория: История
Прочетен: 574034
Постинги: 215
Коментари: 409
Гласове: 2415
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930